Rūpējamies par pilsētas zaļās rotas košumu

Zaļumsaimniecības daļas darbinieki pilsētā apkopj 430 476 kvadrātmetrus zāliena, bet kopējais kopjamo platību apjoms veido 101 hektāru, kurā ietilpst arī celiņu un laukumu, stādījumu un citu pilsētas vietu kopšana.

Piemēram, Kuldīgas Pilsētas dārzā zāliena platība ir 72 800 kvadrātmetri, celiņu – 14 000 kvadrātmetri, bet stādījumu platība 5000 kvadrātmetri.

Šogad zāles pļaušanu atvieglo jauniegādāta tehnika – platjoslas zāles pļāvējs STIGA ZT 5132 T.

Pirms Jāņiem pilsētas puķu kastēs augošās atraitnītes mūsu darbinieki nomainījuši pret vasaras puķēm – kosmejām, diascijām, kamolbegonijām, petūnijām, gaurām un graudzālēm. Puķu kastēm izvēlēti augi, kas zied dzeltenā, oranžā, baltā un rozā krāsā, kā to paredz Kuldīgas novada pašvaldības izstrādātā Apstādījumu koncepcija Kuldīgas pilsētā.

SIA “Kuldīgas komunālie pakalpojumi Zaļumsaimniecības daļa ir viena no lielākajām struktūrvienībām uzņēmumā, kas nodarbojas ar zālienu pļaušanu, dzīvžogu cirpšanu, puķu stādīšanu, puķu stādījumu kopšanu, kapa vietu reģistrāciju, kapsētu apsaimniekošanu un paplašināšanu, pilsētas strūklaku apkopi, kā arī piecu stacionāro un septiņu pārvietojamo WC apkopšanu pilsētā.

Uzņēmuma Zaļumsaimniecības daļā strādā 21 darbinieks, kurš ikdienas rūpējas par pilsētas zaļās rotas košumu. Zaļumsaimniecības daļas vadītāja ir Dzintra Strazda.

ANITAS ZVINGULES teksts un foto