Lēmumu par ēkas siltināšanu pieņem iedzīvotāji!

SIA “Kuldīgas komunālie pakalpojumi” aicina iedzīvotājus izmantot iespēju un ar Eiropas fondu finansējuma atbalstu uzlabot ēku energoefektivitāti!

Izvērtējot apsaimniekošanā esošo daudzdzīvokļu māju stāvokli un vislielāko nepieciešamību veikt renovāciju, namu apsaimniekotāji šā gada pirmajos mēnešos vērsās pie iedzīvotājiem kopumā desmit Kuldīgas novada daudzdzīvokļu dzīvojamajās mājās – “Tērcēs/Pārslās” Pelču pagastā, Manģenes ielā 1 Rumbas pagastā un Kuldīgā – Piltenes ielā 14 un 26, Dzintaru 8 un 9, Lapegļu 6, Vakara 1, Vīgriežu 3, Gaismas 4, aicinot izmantot iespēju un renovēt ēkas.

Diemžēl šo ēku iedzīvotāji lēma, ka neveiks renovāciju. Galvenokārt šāds lēmums saistīts ar nepieciešamo līdzfinansējumu ēku siltināšanas programmā, kā arī ar to, ka daļa iedzīvotāju dzīvokļus jau nosiltinājuši no iekšpuses.

Atbalstu daudzdzīvokļu māju energoefektivitātes paaugstināšanai sniedz AS "Attīstības finanšu institūcija Altum" (Altum), un granta apmēru nosaka no energoefektivitātes projekta kopējām attiecināmajām izmaksām. Granta apmēra noteikšanai ņem vērā plānoto siltumenerģijas patēriņu apkurei pēc energoefektivitātes projekta īstenošanas, kā arī tas  atkarīgs no tā, vai projekta īstenošanai ir piesaistīts ALTUM vai cita finansētāja aizdevums.

“Altum” sadarbībā ar Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banku līdz 2020. gadam plāno līdzfinansēt ap 1030 daudzdzīvokļu dzīvojamo māju siltināšanu.

Būtiskākie ieguvumi no ēkas siltināšanas – samazinās apkures izmaksas, ievērojami tiek uzlabots ēkas vizuālais un tehniskais stāvoklis, tiek uzlabots mikroklimats telpās un palielinās dzīvokļu vērtība.

Papildus informāciju varat iegūt “Altum” mājaslapā www.altum.lv/lv/pakalpojumi/energoefektivitate/ vai “Kuldīgas komunālo pakalpojumu” birojā Pilsētas laukumā 2, Kuldīgā, 202. kabinetā, vai pa tālruni 63321963, vai arī e-pastā: dzintars.rusmanis@kuldiga.lv.

ANITA ZVINGULE