Remontē dzīvokļus

“Kuldīgas komunālo pakalpojumu” Īpašumu apsaimniekošanas daļas speciāliste mājokļu jautājumos Kristīne Kuzmina pastāstīja, ka teju kā veikts kosmētiskais remonts dzīvoklī Kurmāles pagasta “Kaijās”, kur ierādīta mājvieta personai, kas gaidījusi dzīvokļu rindā.

“Iepriekšējie īrnieki dzīvokli bija atstājuši ļoti sliktā stāvoklī, tādēļ pirms jaunā īrnieka ienākšanas, bija nepieciešams sagatavot dzīvojamo telpu derīgu dzīvošanai. Tika atjaunota plīts un mūris, veikts kosmētiskais remonts, visā dzīvoklī nomainīta grīda un sakārtota elektrība,” stāsta K.Kuzmina.

Dzīvokli izīrē Kurmāles pagasta pārvalde.

“Kuldīgas komunālo pakalpojumu” apsaimniekojamo dzīvokļu fonds ir liels. Kopumā tiek apsaimniekoti 1158 dzīvokļi, no tiem 456 atrodas pilsētā, bet 702 – pagastos.

K.Kuzmina atgādina, ka īrniekam ne retāk kā reizi piecos gados ir jāveic dzīvokļa kosmētiskais remonts. Īrniekam par saviem līdzekļiem jāveic apkures ietaišu remonts vai pārbūve, ja to turpmāka ekspluatācija rada draudus cilvēka dzīvībai vai nekustamajam īpašumam. Par saviem līdzekļiem īrniekam jāveic arī koka logu un durvju krāsošana, remonts vai nomaiņa.

ANITAS ZVINGULES teksts
KRISTĪNES KUZMINAS foto