Par ietvju tīrību jārūpējas gan iedzīvotājiem, gan KKP

Iestājoties ziemai, SIA “Kuldīgas komunālie pakalpojumi” (KKP) regulāri tīra un kaisa ietves, lai nodrošinātu iespējami labvēlīgākus pārvietošanās apstākļus gājējiem. Taču visas pilsētas ietves nav SIA “Kuldīgas komunālo pakalpojumu” pārziņā. Par lielu daļu ietvju tīrību atbildīgi ir iedzīvotāji, kuriem jāgādā par nekustamam īpašumam piegulošo teritoriju regulāru kopšanu. Ja tas netiek ievērots, tad ziemas laikā veidojas situācija, ka ietves no sniega attīrītas pa posmiem.

Ja iedzīvotāji pašu spēkiem nevar nodrošināt ietvju uzkopšanu, aicinām noslēgt līgumu ar SIA “Kuldīgas komunālie pakalpojumi”. Ietvju tīrīšana mēnesī maksā 38,91 EUR par 100 m². Lai noskaidrotu, cik konkrēti izmaksā ietves tīrīšana gar jūsu īpašumu (cik gara un plata ir ietve), zvaniet SIA „Kuldīgas komunālie pakalpojumi” Sanitārās tīrīšanas sektora vadītājai Melitai Miksonei pa tālruni 63350579 vai 26671490, vai vērsieties uzņēmuma birojā Pilsētas laukumā 2, Kuldīgā.

Kuldīgas novada Domes saistošie noteikumi Nr. 2016/10 “Kuldīgas novada teritorijas kopšana un būvju uzturēšana” nosaka, ka gājēju ietvju tīrīšana un kaisīšana jāveic katru dienu līdz plkst. 8.00, un, ja nepieciešams, visas dienas laikā.

Nekustamam īpašumam piegulošo publiskā lietošanā esošu teritoriju uzturēšanā un kopšanā aizliegts izmantot sāls, minerālmēslu, visa veida ķimikāliju un to maisījumus, sniega un ledus notīrīšanai. Tāpat ir aizliegts veikt sniega vai ledus tīrīšanu no ielām un ietvēm, kas segtas ar betona bruģi, ar cirtņa palīdzību.

ANITAS ZVINGULES teksts un foto