Jauns gads, jauni izaicinājumi

“Pie sasniegtā neapstājamies. Katru gadu izvirzām jaunus mērķus un izaicinājumus, lai uzlabotu Kuldīgas pilsētas un Kuldīgas novada pagastu iedzīvotāju dzīves kvalitāti. Šeit nosauktie darbi ir tikai neliela daļa no šogad plānotajiem un pašvaldības uzticētajiem pienākumiem. Vienmēr esam atvērti iedzīvotāju ierosinājumiem un ieteikumiem, kur un ko izdarīt vēl labāk. Kopīgiem spēkiem rūpēties par tīru, sakārtotu un ziedošu Kuldīgu izdodas veiksmīgāk,” saka SIA “Kuldīgas komunālie pakalpojumi” valdes priekšsēdētājs Pēteris Gobzemis.

Uzsāks kapsētu un ielu digitalizāciju

Šogad plānots uzsākt digitalizēt Kuldīgas kapsētas – Annas, Meža un Kalna kapus. Kapsētu digitalizācija ir ērta sistēma, ar kuras palīdzību atvieglot darbu kapsētu pārvaldniekam, veikt elektronisku apbedījumu un to precīzu atrašanās vietu uzskaiti, kā arī nodrošināt apbedījumu datu pieejamību iedzīvotājiem.

Arī Ielu un laukumu apsaimniekošanas daļa šogad uzsāks ilgtermiņa projektu – pilsētas ielu digitalizāciju. Tiks veidota topogrāfiskā informācija par ielu un ceļu tīklu Kuldīgas pilsētā, kā arī par brauktuvēm un ceļu infrastruktūru – apmalēm, ātrumvaļņiem, bortiem, zālāju, ietvēm, veloceliņiem, stāvlaukumiem un citiem elementiem.

Vērsīsies pret negodprātīgiem atkritumu izmetējiem

Šajā gadā tiks iegādātas apsardzes autonomās kameras, kuras uzstādīs kapsētās pie konteineru laukumiem, lai piefiksētu nelegālos atkritumu izmetējus. Katru gadu nākas saskarties ar negodprātīgiem iedzīvotājiem, kuri pēc drazu izvākšanas no savas mājvietas pagrabiem, garāžām un šķūņiem to atved un izmet kapsētu konteineros, kas paredzēti organiskajiem atkritumiem – lapām, zariem, ziediem.

Tehniskās bāzes un atkritumu apsaimniekošanas daļa šogad atjaunos esošo sadzīves atkritumu savākšanas laukumu aprīkojumu, tiks pārskatīti un noslēgti līgumi ar iedzīvotājiem pagastos, kur tiek izvesti atkritumi. Pilsētas teritorijā pārskatīs, kuras privātmājas nenodod (negodprātīgi) sadzīves atkritumus, un noteiks minimālo maksu par nenodotajiem atkritumiem. Šogad iedzīvotājiem tiks dota iespēja pieteikt šķiroto atkritumu izvešanu elektroniski, izmantojot uzņēmuma mājaslapu www.kkp.lv.

Labos ēkas un labiekārtos pagalmus

Tiks realizēti projekti ēku glābšanā Kuldīgas vecpilsētā: Mucenieku ielā 8, L.Paegles ielā 9, Baznīcas ielā 3, Baznīcas ielā 23 un Liepājas ielā 8, kā arī īstenos pagalmu labiekārtošanas projektus Planīcas ielā 10, Ķelšu ielā 2a, Baznīcas ielā 22 un Gaismas ielā 4.

Turpinās pašvaldības dzīvokļu vizuālo apsekošanu, lai kontrolētu īrnieku saistību izpildi. Ieviesīs dzīvokļu lietas jeb kartotēkas, kas sevī ietvers visu iespējamo dokumentu paketi, tajā skaitā īres līgumu kopijas, vizuālās apsekošanas un defektu aktus, sarakstes.

Pabeigs paviljona remontu un izveidos Vasaras ziedu stendu

Pārtikas preču tirgus paviljonā šogad pabeigs rekonstrukciju atbilstoši PVD prasībām. Savukārt pilsētas zaļajā zonā starp Liepājas ielas un Aizputes ielas krustojumu plānots izveidot Vasaras ziedu stendu.

Kuldīgā krāšņi un bagātīgi ziedēs tulpes

Kuldīga ir iesaistījusies projektā “Par ziedošu Latviju”, tādēļ šopavasar pilsētā uzziedēs 12 000 tulpju, kuras rudenī Kuldīgas parkos un citos apstādījumos iedēstījuši Zaļumsaimniecības darbinieki. Tulpes ir no Holandes, tās ziedēs gan dažādās krāsās, gan priecēs ar daudzveidīgu ziedu formu.

ANITAS ZVINGULES teksts
FOTO http://laiki.lv/tulpes-ice-cream/