Makulatūras vākšanas konkurss

Šobrīd no izglītības iestādēm jau ir izvestas nepilnas 250 tonnas makulatūras un tuvākajā laikā pārstrādē nonāks vēl 500 tonnas nevajadzīgu papīru.

Lielākais konkursa dalībnieku pieteikumu skaits saņemts 2016. gada nogalē, tāpēc, atsaucoties uz izglītības iestāžu lūgumiem, dalībnieku pieteikšanās konkursam pagarināta līdz 13. janvārim.

Ar kampaņas palīdzību makulatūra tiek vākta visā Latvijā, arī tajās apdzīvotajās vietās, kur atkritumu šķirošana vēl atrodas ieviešanas stadijā.

Aktīvākie novadi makulatūras vākšanā no Kurzemes ir Ventspils novads, Kuldīgas novads un Saldus novads. Ventspils novadu pārstāv 16 izglītības iestādes, Kuldīgas novadu - 14, savukārt Saldus novadu - 12 izglītības iestādes. Visvairāk makulatūras Kurzemē izdevies savākt Dzērves pamatskolas audzēkņiem, pārstrādei nododot 6.8 tonnas nevajadzīgu papīru.

Makulatūras vākšana izglītības iestādēs uzskatāmi parāda, ka atkritumu šķirošanā tiek iesaistīta visa skolēnu ģimene. Īpaši pirmsskolas izglītības iestādēs, kuras ik gadu “Zaļā josta” konkursos izcīna labus rezultātus, augstie sasniegumi un godalgotās vietas netiktu sasniegtas bez tuvinieku atbalsta. “Šis ir lielisks veids, kā azartiskā veidā pieradināt iedzīvotājus pie atkritumu šķirošanas mājās,” skaidro J. Lapsa, “jo arī pēc konkursa noslēguma ieradumi saglabājas un atkritumi šajās ģimenēs tiek šķiroti arī turpmāk.”

Izglītības iestādes, kuras vēl nav reģistrējušas savu dalību makulatūras vākšanas kampaņā “Tīrai Latvijai!”, to var izdarīt līdz 2017. gada 13. janvārim, reģistrējoties konkursa datu bāzē http://www.zalajosta.lv/lv/makulaturas-konkurss.

Plašāka informācija par konkursu: Ilze Liepa-Balode, “Zaļā josta” pārstāve, tālr.: 67808112, mob.tālr.: 29154531, e-pasts: konkurss@zalajosta.lv, www.zalajosta.lv.