Ielas Kuldīgā tīra prioritārā secībā

“Tīrīšana turpinās un ielas ir izbraucamas,” pauž SIA „Kuldīgas komunālie pakalpojumi” Ielu un laukumu apsaimniekošanas daļas vadītājs Gatis Ozols.

Sākumā tiek tīrītas tranzīta un galvenās ielas, piemēram, Ventspils, Stendes, Aizputes, Piltenes, Mucenieku, Sūru, Jelgavas un Planīcas. Savukārt pēc tam – mazākas nozīmes ielas.

Ziemas dienests darbam bija gatavs, un viss noritēja pēc plāna.  Laicīgi bija sakārtota gan tehniskā bāze, gan sagādāti ielu kaisāmie materiāli – sāls un smiltis, lai varētu tīrīt 185 Kuldīgas ielas, kuru kopgarums ir 80,8 km.

Kuldīgā ir vairākas sniega tīrīšanas tehnikas vienības – 2 smilšu un sāls kaisītāji un 6 traktori – sniega šķūrētāji.

Izvērtējot kaisīšanas nepieciešamību, asfaltētās pilsētas ielas tiek kaisītas ar tehnisko sāli, bet dažas grantētās – ar smilts un sāls maisījumu.

G.Ozols stāsta, ka ielas ar sāli tiek kaisītas līdz mīnuss 15 grādu temperatūrai. Ja laiks kļūst vēl aukstāks, tad sāls kaisīšanai nav nozīmes, jo tā ledu vairs nekausē. Tad tiek kaisīts ar smiltīm.

Uzņēmuma Ziemas dienests sniedz arī ārpakalpojumus – tīra sniegu no dažādu veikalu stāvlaukumiem un iestādēm.

Pagaidām sniegu no ielām nav nepieciešams izvest, tas ir izstumts pa brauktuves malām.

Ziemas dienesta dežūras ir no plkst. 4.00 rītā līdz 20.00 vakarā. Ja laika apstākļi ir slikti, darbinieki darbu sāk vēl agrāk vai pabeidz vēlāk. Laika apstākļiem un situācijai uz ielām līdzi seko trīs atbildīgie dežuranti, kuri mainās pa nedēļām.

Smagāks darba periods sācies arī sētniekiem. Viņu darbu nedaudz atvieglo mazais traktoriņš, kas paredzēts platāku ietvju un parku celiņu tīrīšanai.

ANITAS ZVINGULES teksts un foto