Iegādāts jauns traktors tīrīšanai un pļaušanai

SIA "Kuldīgas komunālie pakalpojumi" Tehniskās bāzes un atkritumu apsaimniekošanas daļas vadītājs Kaspars Poriķis pastāstīja, ka jauniegādātā tehnika aizvietos jau savu laiku nokalpojušo šāda veida traktoru. Vajadzība pēc šādas traktortehnikas, kas spēj gan slaucīt smiltis, gan stumt sniegu, gan pļaut zāli un jaunos krūmājus, bija ārkārtīgi liela, jo ir audzis apkopjamo platību skaits un arī esošās prasa rūpīgu kopšanu.

Iepirkums par jauna platjoslas zāles pļāvēja iegādi tika izsludināts septembrī un 2016. gada nogalē to piegādāja A/s "Ferrus".

Galvenās prasības bija, lai šī tehnika būtu piemērota darbam un braukšanai pilsētas apstākļos. Tāpat piegādātājam bija jānodrošina, lai kabīne būtu slēdzama un apsildāma ar gaisa kondicionieri, lai sānu spoguļi būtu abās pusēs, kā arī  priekšā kabīnei un aizmugurē. Nepieciešams bija arī priekšējais un pakaļējais logu tīrītājs, bākuguns, radio, sēdeklis ar amortizāciju, roku un galvas atbalstiem. Digitāls vadības kontroles panelis, uzrādot dzinēja apgriezienus, pārvietošanās ātrumu, degvielas līmeni, dzesēšanas šķidruma temperatūru. Uz kabīnes uzstādīti divi papildus darba apgaismojumi. Traktors paredzēts braukšanai abos virzienos.

Šāds traktors maksā 25 tūkstošus eiro bez PVN, tā iegādei ņemts kredīts.

ANITAS ZVINGULES teksts
KASPARA PORIĶA foto