Atzinība par skaisti noformēto gaiteni

Par uzvarētājiem šajā kategorijā atzītas divas skolas, novērtējot gan Vilgāles pamatskolas, gan Kuldīgas Centra vidusskolas skolēnu, pedagogu un tehniskā personāla ieguldījumu Ziemassvētku noskaņas radīšanā mācību iestādēs. Atzinību par pašu darinātajiem dekoriem saņēma arī veikals “Vārpiņa 2” Vārmes pagastā, Padures pagasta pārvalde, Kurmāles pagasta pārvalde, Turlavas pagasta pārvalde, Laidu pagasta pārvalde, Kuldīgas Mākslas un humanitāro zinību vidusskola Pētera ielā 5, Kuldīgas Galvenā bibliotēka 1905. gada ielā 6, Priedaines bibliotēka Kurmāles pagastā un Podnieku ģimene un biedrība “Kopā cits citam” par svētkiem saposto Valtaiķu centru.

Par uzvarētāju kategorijā “skatlogi” atzina veikalu “Trend” Kuldīgā, Liepājas ielā 41, bet atzinības rakstus šajā kategorijā saņēma veikali “Modes nams “Kolāža”” Liepājas ielā 11, veikals “Tīne” Liepājas ielā 30, kā arī spēļu zāle – bārs “Klondaika” Liepājas ielā 28.

Kategorijā “ēku fasādes un priekšpagalmi” par krāšņāk izdekorēto atzina SIA “MKM Mežs” ēku Padures pagastā. Atzinības šajā kategorijā saņēma veikali “Cikāde” Aizputes ielā 5, “Dārziņš” Baznīcas ielā 15 un “Pie Undīnes” Liepājas iekā 4, dzīvojamās mājas Pētera ielā 8 saimnieki Dzintra Cimermane un Žanis Hercs, dzīvoklis Virkas ielā 25-7, kuru svētkiem rotājusi Zaiga Saukāne, Kuldīgas baptistu draudze Mucenieku ielā 21 un biedrība “Grants 29” par svētkiem saposto daudzdzīvokļu māju Grants ielā 29.

Kategorijā “viensētas” visaugstāk novērtētas Īvandes pagasta “Krimas”, saimniece Gunita Kudrovska. Atzinību šajā kategorijā saņēma Zaiga Upleja no Upes ielas 9 Ēdoles pagastā un Vārmes pagasta “Cerību” saimnieks Juris Nespļaks.

Savukārt kategorijā “oriģinālākais dekors” par uzvarētāju atzina SIA “PC Konsultants” par logu rotāšanu ar oriģināliem zeltītiem dekoriem, kas tapuši no savu laiku nokalpojušām datoru pamatplatēm. Atzinības rakstus šajā kategorijā saņēma Kuldīgas novada muzejs Pils ielā 5, V.Plūdoņa Kuldīgas ģimnāzija Piltenes ielā 25 un kafejnīca “Pagrabiņš” Baznīcas ielā 5.

Pasākums, kurā pasniedza diplomus un atzinības rakstus konkursam “Ziemassvētki Kuldīgas novadā 2016” pieteikto objektu – veikalu, kafejnīcu, uzņēmumu, sabiedrisko ēku un privātmāju – saimniekiem Kuldīgas novada Domē notika 31. janvārī.

Konkursam objektus varēja pieteikt ikviens iedzīvotājs, piezvanot pa tālruni, aizpildot aptaujas anketu pašvaldības telpās vai pašvaldības mājaslapā WWW.KULDIGA.LV. Kopumā konkursam tika pieteikts 31 objekts. Tos piecās kategorijās – skatlogi; ēku fasādes un priekšpagalmi; viensētas; oriģinālākais dekors; ar rokām veidoti rotājumi – vērtēja īpaši izveidota konkursa komisija.

Kuldīgas novada pašvaldība pateicas ikvienam, kurš gādāja par sava īpašuma noformēšanu aizvadītā gada Ziemassvētkos, kā arī tiem iedzīvotājiem, kuri bija aktīvi un pieteica pretendentus konkursam!