Piedalās un sniedz atbalstu jaunās latviešu filmas tapšanā

Savukārt titros pateicība par atbalstu filmas tapšanā izteikta vairākiem mūsu darbiniekiem – Baibai Pirtniecei, Dacei Grehovai un Elvisam Viļumsonam.

A.Kiršteine ar dēlu filmā piedalījās kā vieni no daudzajiem kaķu saimniekiem, kuri sapulcējušies pie deputāta mājas, lai pieteiktu savu mīluli kaķu skolai. B.Pirtniece nodrošināja piekļuvi filmēšanai Kuldīgas pārtikas preču tirgū, D.Grehova sniedza atbalstu kā SIA “Kuldīgas komunālie pakalpojumi” Tehniskās bāzes un atkritumu apsaimniekošanas daļas pārstāve, bet E.Viļumsons izlīdzēja ar nepieciešamo aprīkojumu filmēšanas vajadzībām.

Filmas režisors ir Varis Brasla. Pieredzējušajam režisoram šī nav pirmā filma, kas tapusi Kuldīgā un tās apkārtnē.

Ģimenes spēlfilma stāsta par lielpilsētas puiku Oskaru, kuram vasara jāpavada mazpilsētiņā pie vectēva. Diemžēl vectēvam nepatīk nīkšana pie datora, netīras krūzītes un meli, turklāt viņam ir arī daži principi.

Bērnu lomās: Markuss Jānis Eglītis no Carnikavas un Eva Ozola no Kuldīgas. Pieaugušo lomās: Mārtiņš Vilsons, Akvelīna Līvmane, Mārtiņš Meiers, Lauris Dzelzītis, Uldis Dumpis, Alise Polačenko, Vizma Kalme, Inese Pudža un citi. Kaķa Bambāna lomā: ventspilnieks Samuraj Lux Hugo Boss, otrā plāna kaķa lomā – rīdzinieks Muris.

Filma “Vectēvs, kas bīstamāks par datoru” ir pirmā filma Nacionālā kino centra (NKC) programmā “Latvijas filmas Latvijas simtgadei”.