Jāseko līdzi ūdens skaitītāja derīguma termiņam

"Ja ir beidzies jūsu skaitītāja verifikācijas termiņš, tad var nākties samaksāt par mājas visiem ūdens zudumiem mēneša garumā. Tādēļ svarīgi ir nenokavēt skaitītāja derīguma datumu," uzsver SIA "Kuldīgas komunālie pakalpojumi" Īpašumu apsaimniekošanas daļas vadītājs Dzintars Rušmanis.

Par ūdens skaitītāju derīguma termiņu ikviens klients var pārliecināties, saņemot kārtējo rēķinu, kurā šī informācija ir norādīta (skatīt attēlā).

Lai risinātu jautājumu par skaitītāju derīguma termiņa beigu tuvošanos, lūgums savlaicīgi sazināties ar savu apsaimniekotāju – SIA “Kuldīgas komunālajiem pakalpojumiem” pa tālruni 63321963 – un informēt par šo situāciju, tādējādi izvairoties no nepatīkamiem pārsteigumiem, saņemot kārtējo rēķinu.

Atgādinām, ka ūdens patēriņa skaitītāju verifikācija jāveic ir vienu reizi četros gados, atbilstoši spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem.

Pārvaldnieks vai cita persona, kura ir uzstādījusi vai nomainījusi ūdens patēriņa skaitītāju, noplombē skaitītāja pievienošanas vietu. Ja ūdens patēriņa skaitītāju uzstādījusi vai nomainījusi cita persona, skaitītāja pievienošanas vietu noplombē pārvaldnieka klātbūtnē.

Ūdens patēriņa skaitītāju uzstādīšana vai nomaiņa dzīvokļa īpašumā ir maksas pakalpojums.

Jāpiebilst, ka kārtība, kādā dzīvokļa īpašnieks norēķinās par karstā un aukstā ūdens patēriņu, ir noteikta Ministru kabineta 2008. gada 9. decembra noteikumos Nr. 1013 “Kārtība, kādā dzīvokļa īpašnieks daudzdzīvokļu dzīvojamā mājā norēķinās par pakalpojumiem, kas saistīti ar dzīvokļa īpašuma lietošanu”.

ANITA ZVINGULE