Ģimenes veselības dienās par dzīvi bez atkritumiem

“Zero Waste” tā ir filozofija, kura iedrošina pārdomāt mūsu ikdienu, ko, cik daudz un kā patērējam. Pieredzē dalīsies jaunā dzīvesveida piekritēja Laura Arnicāne.

“Nosaukums vēsta “Nulle atkritumu”, bet tas nenozīmē, ka ir jāiet uz visu vai neko. “Zero Waste” filozofija ir ceļš uz atkritumu samazināšanu, kur katrs cilvēks atrod savu veidu, ko un kā var darīt lietas savā dzīvē. Šī filozofija aicina ne tikai samazināt atkritumus, bet arī visus iespējamos patērētos resursus – dabas, cilvēkresursus un, jā, arī laiku, naudu un mūsu enerģiju. Mēs esam pārliecinājušies, ka patiešām sanāk samazināt visus minētos resursus!” pauž L.Arnicāne.

Ģimenes veselības dienas Kuldīgā norisināsies no 7. līdz 9. aprīlim. Aktuālā saruna par dzīvi bez atkritumiem notiks sestdien, 8. aprīlī, Kuldīgas vieglatlētikas manēžas sanāksmju zālē 2. stāvā. Tā kā vietu skaits ir ierobežots, lūdzam dalību pieteikt iepriekš, zvanot pa tālruni 20371650.

Šī gada Ģimenes veselības dienu vadmotīvs ir ekoloģisks, zaļš un dabai draudzīgs. Līdz ar to Ģimenes veselības dienu apmeklētāji varēs pārbaudīt veselību un saņemt mediķu konsultācijas, atgūt kustību brīvību pie Cigun skolotājas, apmeklēt jogas nodarbības, baudīt pasākumus relaksācijas un svaiguma pieturās, piedalīties “zaļajās” darbnīcās, doties ekskursijā un vērot pilsētas un tās apkārtnes putnus, būt klāt bērnu reanimatologa Pētera Kļavas vadītajā meditācijā sevis izpratnei un vieslekcijā “Attiecības – ar sevi, dzīvi un citiem” un līdzdarboties citās veselīgās un interesantās aktivitātēs.

Ar detalizētu pasākuma programmu varat iepazīties Kuldīgas aktīvās atpūtas centra mājaslapā www.visit.kuldiga.lv vai Facebook profilā “Visit Kuldiga”.

Pasākumu organizē Kuldīgas aktīvās atpūtas centrs un Kuldīgas novada sporta skola.

Atbalstītāji – Kuldīgas novada Dome, Kuldīgas kultūras centrs, MKM Mežs, MILZU!, Latvijas Ornitoloģijas biedrība, Sporta klubs “Fitnesa studija”,  veikals “Pindzele”, Rīgas Stradiņu universitāte, Profesionālā Skaistuma skola.

ANITA ZVINGULE