Greiderē ceļus pilsētā un pagastos

Darbi uzsākti vakar, turpinās šodien un iespējams arī rīt, ja laika apstākļi būs greiderēšanai labvēlīgi.

Šopavasar grantētie ceļi ir nogreiderēti arī Ēdoles, Īvandes, Padures un Pelču pagastā. Par ceļu līdzināšanas nepieciešamību SIA “Kuldīgas komunālajiem pakalpojumiem” kā pakalpojuma veicējam ziņo šo pagastu pārvalžu vadītāji.

Greiderēti arī A/s “Latvijas Valsts meži” ceļi. “Kuldīgas komunālie pakalpojumi” ir “Latvijas Valsts mežu” grants ceļa seguma uzturētāji Kuldīgas novadā.

G.Ozols pastāstīja, ka Kuldīgas pilsētā visas grantētās ielas jau reizi ir nogreiderētas, bet citas pat divas reizes. Tādas ielas kā Jaunsaimnieku un Pelču, kur ir liela satiksmes intensitāte, nākas līdzināt biežāk.

Savukārt kvalitatīvi nogreiderēt Kluso un Ausekļa ielu regulāri traucē uz braucamās daļas novietotās automašīnas.

Ielu greiderēšana tiek veikta ar divām tehnikas vienībām.

Maijā tiks uzsākta pilsētas grantēto ceļu apstrāde ar pretputēšanas reaģentu – kalcija hlorīdu. Šogad ar pretputēšanas materiālu tiks apstrādāts daudz vairāk grantēto ielu Kuldīgā nekā pērn. G.Ozols pauž, ka, ja pagājušajā gadā bija iegādātas 18 tonnas kalcija hlorīda, tad šogad – 24.

Tikko laika apstākļi ļaus, pilsētā uzsāks arī ceļu marķējuma atjaunošanu. Šīm vajadzībām jau iegādāta baltā un dzeltenā ceļu marķējuma krāsa.

ANITA ZVINGULE