Konkursā aicinātas pieteikties Latvijas pirmskolas un vispārējās izglītības iestādes, kā arī profesionālās izglītības iestādes un interešu izglītības iestādes. Pieteikšanās konkursam norisinās līdz 2015. gada 21.decembrim, elektroniski reģistrējoties un izveidojot savu profilu “Zaļā josta” mājaslapā www.zalajosta.lv sadaļā “Makulatūras vākšanas konkurss” izveidotajā konkursa datu bāzē.
Konkursa ietvaros aicinām vākt biroja, kopējamo, piezīmju, zīmēšanas papīru, grāmatas, avīzes, žurnālus, bukletus, katalogus, burtnīcas, klades, kā arī kartona iepakojumus. Konkursam netiek pieņemtas fotogrāfijas, izlietoti papīra trauki un uzlīmes.
Makulatūras vākšana izglītības iestādēs norisināsies līdz 2016. gada 14. martam, savukārt konkursa rezultāti tiks paziņoti maijā, kad uzzināsim, kuras izglītības iestādes tiks pie vērtīgām balvām no “Zaļā josta” un konkursa atbalstītājiem – naudas balvām 400 EUR, 300 EUR un 200 EUR vērtībā, kā arī aizraujošām vides izziņas ekskursijām, ko uzvarētājiem sarūpējusi AS “Latvijas valsts meži”. Konkursa organizatori ar pārsteiguma balvām apbalvos arī aktīvākos makulatūras vācējus.
Vairojot bērnu prieku un uzskatāmi demonstrējot makulatūras pārstrādes nozīmi, konkursa noslēgumā visi dalībnieki saņems 5 kg biroja vai zīmēšanas papīra.