Uzsākta jaunā apkures sezona

“Kuldīgas komunālie pakalpojumi” (KKP) apsaimniekotajās mājās turpinās apkures sistēmu pārbaude un to uzpildīšana, informē uzņēmuma Īpašumu apsaimniekošanas daļas vadītājs Dzintars Rušmanis.

No visām KKP apsaimniekotajām mājām, centrālapkure ir 40 ēkām Kuldīgā un 19 ēkām pagastos.

Pārbaudi veic SIA “Kuldīgas siltumtīkli”. Par apkures sistēmas pārbaudi iedzīvotāji tiek informēti, pie ēkām izvietojot informatīvus paziņojumus.

Kuldīgā apkures sistēmas pārbaude jau ir veikta ēkai Liepājas ielā 54 un Planīcas ielā 4. Šodien tiek pārbaudītas ēkas Piltenes ielā 16 un 18. Sestdien, 3. oktobrī, pārbaude tiks veikta Planīcas ielā 2, 6, 8, 10, 12 un 14, Mucenieku ielā 30a, Vīgriežu ielā 3 un Rātskungu ielā 2. Savukārt pirmdien, 5. oktobrī, pārbaudīs ēkas Mucenieku ielā 35, 35a, 35b, Pļavas ielā 5 un Liepājas ielā 49.

Šodien, 1. oktobrī, pārbaude tiks veikta arī Pelču pagastā – “Lejās”, “Sarmās”, “Rotās”, “Pārslās”, “Tērcēs” un “Ābelēs”.

2. oktobrī tiks apsekotas ēkas Mežvaldē – Nr. 6, Nr. 10, Nr. 7 un Nr.12.

Kuldīgas novada Rendas pagastā 22. septembrī pārbaude jau veikta ēkā “Zelmeņi”, “Lazdaines” un “Akordi”. “Atvaros” un “Zītaros” pēc KKP pieprasījuma tiek veikts apkures sistēmas remonts.

Padures pagasta “Lieknēs”, “Liepās”, “Teikās” un “Liepziedos” pārbaude veikta 28. septembrī. “Liepziedos” konstatētas apkures sistēmas problēmas.

Dz.Rušmanis atgādina, ka dienā, kad tiek veikta apkures sistēmas pārbaude, iedzīvotājiem jāaizgriež atgaisošanas ventiļi, kā arī jāpabeidz apkures sistēmas remonts dzīvokļos, ja tāds tiek veikts.

Apkure tiek pieslēgta pēc mājas vecākā iesnieguma, vai arī, kad diennakts vidējā gaisa temperatūra trīs dienas ir +8 grādi.

ANITA ZVINGULE