Rotājam Kuldīgu

Sestdien, 5. decembrī, pusdienas laikā svētku kņada sāksies Liepājas ielas „Dāvanu tirdziņā” un Rātslaukumā, kur risināsies 12. Ziemas festivāla „Notici brīnumam” galvenie notikumi. Durvis vērs arī Rūķu nams Liepājas ielā 3.

Kā jau brīnumu laikam piedien, Rātslaukums būs pārtapis Rūķu ciemā, kurā paši Rūķi, pilsētnieki, viņu viesi, tuvu un tālu braukuši mākslinieki un mutīgi tirgotāji būs gatavi iepriecināt ikkatru. Otro reizi durvis vērs Kuldīgas Ziemassvētku tirdziņš. Ļaužu čalu un brīnumu pilns, tas piedāvās pašiem noderīgas un citiem dāvināmas lietas. Čurkstēs pannas, smaržos piparkūkas, pankūkas un pīrāgi, sasildīs un ielīksmos kāds gardas tējas vai karstvīna malks.  Tirgū netrūks dažādu izdarību, priekšnesumu un pārsteigumu. Ciemos pošas pelēki pūkainais ponijs, zilacainie haskiji un pats Rūdolfs.

Uz skatuves – Rūķu viesistabā – skaistas Ziemassvētku melodijas spēlēs Rūķu orķestris un Zvanu ansamblis, balsis locīs lieli un mazi dziedātāji, nosalt neļaus jautrie dejotāji. Darbu sāks Rūķu brīvdabas kino, jaunākās ziņas, tirgus apskatus un sirsnīgus apsveikumus raidīs Rūķu TV.  Īpaši veiksmīgos dāvanu un prieka virpulī iegriezīs lielais laimes rats. Aktīvi izkustināt ķermeni un prātu piedāvās Rūķu āra sporta studija, kurā būs iespēja aplūkot arī eksotiskus ziemas braucamrīkus.

Kuldīgas galveno egli Rātslaukumā visi kopā iedegsim piecos pēcpusdienā. No šī brīža svētku laiks Kuldīgā būs oficiāli sācies.

Rātslaukuma Rūķu ciems ar jautrajiem un izdomas bagātajiem rūķiem un Kuldīgas Ziemassvētku tirdziņš ik nedēļu no ceturtdienas līdz svētdienai darbosies līdz pat 27. decembra pēcpusdienai. Ņemiet vērā, ka šogad tirdziņa piedāvājums stikla mājiņās būs ļoti daudzveidīgs un mainīgs – dāvanas un citas labas lietas varēsiet iegādāties īpašās sveču, skaistuma, rokdarbu, saldumu, siera, vīna un citās tematiskajās dienās.

Lai ko svarīgu nepalaistu garām, sekojiet Kuldīgas Ziemassvētku laika programmai, kuru atrast varat mājas lapās WWW.KCKULDIGA.LV.

Noticiet brīnumiem, ļaujieties sapņiem, esiet atvērti labajam sevī un citos!