Dāvanu tirdziņš Liepājas ielā

Tirdziņā ikviens varēs sarūpēt jaukas dāvaniņas, iegādāties dažādus gardumus un izbaudīt jauku pirmssvētku gaisotni. "Medus tirgotāji no Talsiem piedāvās gardo krēmveida medu, kā arī būs sarūpējuši īstas kamanas un tērpušies tematikai atbilstošos tērpos. Varēsiet iegādāties ko pavisam interesantu - darba instrumentus no šokolādes, būs gan šokolādes zāģi, pakavi, āmuri un plakanknaibles. Aicinām jūs nobaudīt gardo plovu, sasildīties ar burvīgi smaržojošo kafiju, nobaudīt īstu sieru un tikko ceptu maizi. Mazākie priecāsies par koka rotaļlietām, bet saimniecēm noderēs virtuves piederumi no kadiķa. Un piparkūkas, tās būs daudz un katrai gaumei," stāsta Dāvanu tirdziņa organizatore Natālija Freimane.

Savukārt ziemīgi zaigojošajos stikla namiņos Rātslaukumā sestdien, 5. decembrī, būs “Dāvanu un dāvaniņu” diena. Lielākajā namiņā saimniekos un savu preci piedāvās lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvā sabiedrība “Kuldīgas labumi”, bet mazākajā – tirgotāji un prece ik dienu būs cita. Kuldīgas Ziemassvētku tirdziņš ik nedēļu no ceturtdienas līdz svētdienai darbosies līdz pat 27. decembra pēcpusdienai. šogad tirdziņa piedāvājums stikla mājiņās būs ļoti daudzveidīgs un mainīgs – dāvanas un citas labas lietas varēsiet iegādāties īpašās sveču, skaistuma, rokdarbu, saldumu, siera, vīna un citās tematiskajās dienās.

Atgādinām, ka sestdien Kuldīgā norisināsies 12. Ziemas festivāls „Notici brīnumam”. Rātslaukums būs pārtapis Rūķu ciemā, kurā paši Rūķi, pilsētnieki, viņu viesi, tuvu un tālu braukuši mākslinieki un mutīgi tirgotāji būs gatavi iepriecināt ikkatru.

Uz skatuves – Rūķu viesistabā – skaistas Ziemassvētku melodijas spēlēs Rūķu orķestris un Zvanu ansamblis, balsis locīs lieli un mazi dziedātāji, nosalt neļaus jautrie dejotāji. Kuldīgas galveno egli Rātslaukumā visi kopā iedegsim 17.00 pēcpusdienā.

Fotogrāfijās - Dāvanu tirdziņa dalībnieki.

ANITA ZVINGULE